Baba-mama klub

Baba mama klub

Friss interjú a Baba Mama klubbról

https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/simitosat-csattanosat-es-cuppanosat-is-jatszhatnak-1459159/

 • Szülőknek nagyszülőknek és kisgyerekeknek együtt
 • 3 hónapostól 3 éves korig
 • Teljesen ingyenes
 • Hétfőnként tíztől a könyvtárban
 • Előtte és utána fél-fél óra játszóház

Érezd jól magad és fejleszd gyermekedet! Kaposváron a Megyei Könyvtárban hétfőnként tíztől ingyenesen látogathatók a foglalkozások. Apukáknak is! Előtte és utána játszóház.

A program alatt a szülők a gyermekükkel részt vehetnek egy fél órás, játékos fejlesztő foglalkozáson, amit mese zár. Utána lehetőség nyílik a szabad játékra , beszélgetésre.

 • Szeretnél kimozdulni otthonról ?
 • Örökmozgó, érdeklődő a gyermeked ?
 • Vagy visszahúzódó, félénk a lányod, fiad és szeretnél változtatni ezen ?
 • Szeretsz dalolni, de úgy gondolod, hogy új ötletekre lenne szükséged ?
 • Vagy úgy érzed nem tudsz énekelni és gátlásaid vannak ?
 • Nem tudod, hogy szerettesd meg a mesélést, az olvasást a gyermekeddel ?
 • Vagy csak szeretnéd egy kicsit jól érezni magad és más anyukákkal beszélgetni ?

Akkor jó helyen jársz!

Galéria

A program http://www.szitakaroly.hu polgármesterünk támogatása miatt ingyenesen látogatható!

A videogalériában több riport, beszámoló is található.

Miért fontos, hogy gyermekeid fejlesztésével ne várd meg az óvodát ?

A modern agyfiziológiai kutatások eredményei és a gyerekpszichológia bebizonyította, hogy a gyermek észbeli fejlettségének kulcsát az élet első három évének tapasztalatai adják, hiszen ez az agysejtek kialakulásának az időszaka… Megdöbbentő, de ez az időszak, amikor az idegsejtek közötti kapcsolatok a legaktívabban fejlődnek: a 70-80%!!

Kodály Zoltán szerint pedig, a gyermek zenei nevelése a születése előtt megkezdődik… Igen, a magzat hallása már 16 hetes korától működik! Ettől az időtől kezdve felelősek vagyunk a gyermekünk zenei neveléséért is!

Mit hall és érez a gyermeked az anyaméhben? 1.Hallja az édesanyja szívdobogását. 2. az édesanyja hangját 3. a környezetének a hangjait. 4. Érzi édesanyja mozgását. Abban bizonyára egyetértünk, hogy a gyermek zenei ízlésének formálása a szülő feladata: hiszen amit mi hallgatunk, azt fogja hallgatni ő is,amit mi nem hallgatunk meg,azt ő sem fogja megismerni… De csak komolyzene hallgatása jelenti a megfelelő zenehallgatást?NEM!Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról,hogy rendelkezünk a saját énekhangunkkal!Tudom,sokakat meggyőztek már róla:inkább csak a fürdőkádban énekeljen.De ne feledd, a legfontosabb zenei élmény a gyermek számára,ha az édesanyja énekel!

De mit is énekelj gyermekednek? Hisz talán már alig emlékszel dalokra, mondókákra… Ebben segítenek neked ezek a programok! Olyan dalokat, mondókákat, verseket tanulhatsz a foglalkozás ideje alatt, amivel gyermekedet fejlesztheted, megnyugtathatod, megnevettetheted, stb. Dalokat tanítok a kézmosáshoz, fürdetéshez, masszírozáshoz, evéshez…

A foglalkozás alatt több agyi terület kerül ingerületi állapotba: dolgozik a rövid távú memória, a szándékos figyelem, az érzelmi funkciók és a mozgásos (motoros) területek egyaránt. Ezeknek a területeknek az együttes munkája, fejlesztése során fejlődik a beszédképesség. Tehát, akármilyen hihetetlen is, már csecsemőkorban, azzal, hogy énekelsz gyermekednek és játszol vele, tudatosan elősegíted a beszédfejlődését! Elmondható, hogy a gyermeked zenei nevelése, hosszú távon túlmutat a zenei képességek fejlődésén: a gyermeked egész személyisége fejlődni fog!

A program másik, kiemelt célja a gyermeked olvasóvá nevelése. Minden foglalkozás végén elhangzik egy mese (illusztrációkkal segítve), ami nemcsak a gyermekednek szól, hanem neked is kedves szülő! Ahhoz, hogy a gyermeket érdekelje a meséd, fontos a jó meseválasztás és a megfelelő előadásmód… Ezekben mind segítséget nyújtok.

Arra szeretnélek ösztönözni, hogy látogasd meg a következő foglalkozást: legyen a gyermeked még pocaklakó, vagy már elsős iskolás… Megfigyelheted majd, mennyi örömet nyújt nektek ez a program és mellette észrevétlenül tanultok, fejlődtök.