Bemutatkozás

1974-ben születtem Pécsen. Az általános iskolát itt végeztem, ahol már nagyon korán aktív közösségi és kulturális életet éltem.

Az 1988/89-es tanévben kezdtem el a pécsi óvónőképzőben tanulmányaimat. Ez idő alatt tanultam meg furulyázni és kezdtem el zeneiskolai és magánéneki tanulmányaimat. Ezenkívül két kórusban énekeltem (az egyik a rangos pécsi bazilikai kórus) és a bábfakultációt látogattam. Továbbra is részt vettem Kazinczy, vers-prózamondó és az országos énekversenyeken.

Az 1992/93-as évben a Csokonai Vitéz Mihály Tanítóképző Főiskola Magyar Szakkollégiumában kezdtem el tanulmányaimat, ahol látogattam a drámapedagógia és nyelvi, irodalmi kommunikációs (NYIK program óráit.
Főiskolai éveim közben beiratkoztam a Pannon Agrártudományi Egyetem egy éves számítógépes szaktitkárnői tanfolyamára. Ez idő alatt gépírást és számítógép kezelést is tanultam és a német nyelvismeretem is növekedett.

Szintén a főiskolai évek alatt két évet intenzíven tanultam a siket- néma jelbeszédet, majd letettem a jeltolmács vizsgát.

1996 szeptemberében diplomámmal a kaposvári Óvoda Általános Iskola és Diákotthonban helyezkedtem el óvónőként.

1999 szeptemberétől három tanéven át Homokszentgyörgyön tanítottam: magyart, éneket, történelmet, németet. Ezenkívül könyvtárosként, diákönkormányzat vezetőjeként, osztályfőnökként dolgoztam.
A barcsi zeneiskola kihelyezett tagozatát is vezettem a szolfézs és furulyatanítás mellett. Rendszeresen írtam pályázatokat az iskola részére. Táborokat szerveztem és bonyolítottam le.
2002/2003-as tanévtől Szigetváron magyart tanítottam. Elvégeztem egy kooperatív csoportmunka irányítására vonatkozó tanfolyamot, aminek nagy hasznát vettem az integrált osztályokban folyó munkám során.

Elkezdtem a gyógypedagógia szakot, de a harmadik gyermekem megszületése miatt abbahagytam.
Családomra igyekeztem koncentrálni.

A Gyes alatt a Megyei és Városi Könyvtár felkérésére, zenés-bábos foglalkozásokat kezdtem vezetni 0-3 éves korú gyermekeknek.
A Somogy Megyei Múzeumok Igazgatóságának felkérésére programokat tartok a gyermekeknek. Ezekre a programokra óvodák és iskolák (6. osztályig) bejelentkezhetnek.

Megálmodtam és felépítettem a Manó Múzeum foglalkozásait. Jelenleg Kaposváron tartom ezeket, családoknak. A múzeumi foglalkozásaimat azért szeretem tartani, mert az állatok és a természet szeretetét mélyíti el a gyerekekben.

Sokszor felkérnek családi rendezvények (szülinap, gyereknap) tartására is.
Nagy kihívás három gyermeket nevelni, de nagyon szeretem. A gyermekekkel való foglalkozás a munkám és a hobbim is.